Forum Banzaj.pl » Kulinaria, męskie gotowanie » Własna pizzeria. Otwarcie

Własna pizzeria. Otwarcie

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
tomekmoskwicz

Dołączył: 02 Sie 2012
Posty: 471
Post 2016-01-05, 07:56  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Witam panowie. Zastanawiam się obecnie nad otwarciem własnej pizzerii.Czy jest to trudny biznes? Ile mniej więcej będzie kosztowało otwarcie takiego biznesu?
Reklamy
draco

Dołączył: 24 Paź 2014
Posty: 896
Post 2016-01-05, 12:24  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Branża kulinarna nie należy do najłatwiejszych ale na pewno będzie to łatwiejsze niż otwarcie własnej restauracji. Jeśli bedziesz serwował smaczną pizzę to na pewno znajdziesz klientów.
Sprawdz ceny w hurtowniach gastronomicznych ( na przykład na stronie: http://multigastro.pl/category/wyposazenie-pizzerii ) . Możesz sobie zobaczyć ile mniej więcej kosztuje wyposażenie takiego lokalu. Jaki jest to koszt.
Rafal

Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 1809
Post 2016-01-16, 12:12  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Zawsze możesz na koniec zaprosić Gessler Very Happy
boron

Dołączył: 18 Sty 2016
Posty: 5
Post 2016-01-18, 19:50  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Jak nie masz doświadczenia w takiej pracy (nie pracowałeś w takim miejscu) i nie orientujesz się o co trzeba zadbać żeby wszystko działało jak trzeba to może być ciężko, ale wszystko dla ludzi Smile W knajpach bicie jest duże ale jest też duża konkurencja.
oldwisetree

Dołączył: 28 Sie 2015
Posty: 77
Post 2016-02-20, 22:43  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Jeżeli się zastanawiasz i nie wiesz nic raczej nie polecam. Ciężko jest zrobić miejsce z dobrym włoskim jedzeniem, podobnie z każdą kuchnią regionalną. Np w Warszawie jest Paul, franczyza z Francji, ciężko znaleźć wypieki adekwatnej jakości w całym mieście Smile
zaspany57

Dołączył: 16 Lip 2015
Posty: 314
Post 2016-04-18, 08:13  //  Odpowiedz z cytatem
Coraz częściej w pizzerni podaje się wino. Może więc pomyśl o zakupie winiarki na 70 butelek. Moim zdaniem to dobry pomysł, na przechowywanie butelek z winem.
kazimierz32

Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 168
Post 2016-09-19, 11:03  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Gastronomia to ciężki kawałek chleba, wszystko zależne jest od gości, którzy przyjdą i pogody Very Happy
MiroL

Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 140
Post 2016-11-02, 14:08  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chcesz założyć własny biznes to nie zapomnij też o założeniu strony internetowej własnej firmy bo to też pomaga w zdobyciu klientów. Warto stworzenie strony komuś zlecić.
fleszyn

Dołączył: 31 Paź 2012
Posty: 913
Post 2017-01-05, 07:21  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Oj nie jest to takie proste. Biorąc pod uwagę konkurencję na rynku gastronomicznym. Ktora nawet u mnie w niewielkim mieście jest bardzo duża. Widze,ze jest wiele pizzerii i kebabów Wszystkie z nich jakoś sie utrzymują.

Proponuję na początku zorientować się czy umiesz piec naprawdę dobrą pizzę. Najważniejsze jest ciasto. Powinno być delikatne i cienkie. Na tej stronie jest krok po kroku podane jak zrobić dobrą pizzę:
https://www.przepisy.pl/blog/jak-zrobic-pizze-zacznij-od-maki
serafinn

Dołączył: 18 Lis 2014
Posty: 18
Post 2017-01-15, 18:57  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Ja pracowałem kilka lat, prowadziłem też pizzernię. Czy dużo - zależy od tego czy zaczynasz od zera i jak duży jest lokal. Sprzęty kosztują, budowa pieca opalanego drewnem też. Czy chcesz sam piec, czy chcesz zatrudnić dobrego kucharza? Dużo ważnych pytań do takiej wyceny Wink.
polonez

Dołączył: 27 Sty 2015
Posty: 217
Post 2017-03-23, 17:20  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Powiem szczerze jest tyle tych knajpek z pizzami, a czasem to nawet nie warto ich jeść. Ja jeśli chodzi o kuchnie i jeśli już mówimy o pizzy to mam sprawdzoną restaurację akurat w Warszawie Trattoria il Successo i tam jadam pizze najczęściej, bo po prostu jest najlepsza. Ludzie teraz coraz bardziej znają się na jedzeniu, podróżują więc jeśli sądzisz, że znasz się na tym to otwieraj, a jeśli nie to lepiej pomyśl nad czymś innym.
sylwia4012

Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 1277
Post 2019-02-14, 19:51  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Taką pizzerie trzeba wcześniej odpowiednio wyposażyć w niezbędny sprzęt gastronomiczny. Wszystko, co może się przydać proponowałabym nabyć w tej firmie: https://jamp.com.pl/ - jest prawdziwym pionierem w kwestii wyposażania punktów gastronomicznych i handlowych.
kazimierz32

Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 168
Post 2019-02-17, 12:22  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
To fakt, taka pizzeria wymaga porządnego sprzętu i dobrej reklamy na start.
kazimierz32

Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 168
Post 2019-03-17, 12:05  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Pizzeria to nie takie proste jak się wydaje. Trzeba sporego nakładu finansowego, żeby wszystko dopiąć jak należy.
banban

Dołączył: 02 Lut 2016
Posty: 46
Post 2019-04-15, 12:56  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Własny biznes gastronomiczny to bardzo fajna sprawa Smile Jeżeli potrafisz dobrze gotować i twoje jedzenie jest wyśmienite to się nie musisz martwić czy wypali taki biznes. Żeby sobie obliczyć koszty sprawdź sobie od sprzętu na tej stronie bo mają bardzo duży asortyment wyposażenia do gastronomii https://eva-tec.pl/
delmen

Dołączył: 25 Sie 2011
Posty: 402
Post 2019-05-03, 19:47  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
Znajomy prowadzi już 3 rok pizzerie, w małej miejscowości. Obawiał się, że klientów nie będzie ale daje radę, zrezygnował nawet ze swojej pracy i siedzi tam cały czas. Mówi, że wychodzi na tym czyli chyba warto. Lokal ma swój, ale pracownikom zapłacić przecież trzeba, długo taka pizzeria jest też otwarta to dwie zmiany muszą być. Warzywa zamawia od http://rogowski.net.pl/portfolio_item/mini-ogorki/, to sprawdzony dostawca, mają zawsze świeże i dobre warzywa, również marynowane. Do pizzy różne są potrzebne przecież. A samodzielnie nie opłacało mu się tak naprawdę przygotowywać takich, robiąc pizze pracownicy muszę mieć wszystko gotowe by przygotowywania szło szybko i sprawnie, szczególnie jak sala pełna gości czeka na posiłek.
sylwia4012

Dołączył: 19 Sty 2014
Posty: 1277
Post 2022-01-05, 15:47  //  Własna pizzeria. Otwarcie Odpowiedz z cytatem
W pizzeri trzeba też zadbać o to, aby były na stanie dobre szafy chłodnicze. Polecam tu zajrzeć na https://jamp.com.pl/oferta/szafy-chlodnicze/. Tam znajdziecie fajnej jakości meble do sklepów i gastornomii. Myślę, że warto zwrócić na to uwagę, gdyż jest tam fajny wybór.
Forum Banzaj.pl » Kulinaria, męskie gotowanie »  Własna pizzeria. Otwarcie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Aviar R67 - rzut okiem na prototyp

Recepcja

Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!