Autor |
Wiadomość |
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Rolnik
Dołączył: 04 Sty 2012
Posty: 122
|
2012-02-16, 20:50 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Ja raz próbowałem robić grilla przy temperaturze minusowej i krótko pisząc nie wyszło dobre jedzenie.
W lato polecam pstrąga z warzywami na grillu
|
|
|
|
|
Asik
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 836
|
2012-02-16, 21:04 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Ale mi zrobilas smaka na grilla chyba cos rozpalę na weekend.
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
2012-02-16, 21:08 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Potrawy z grilla lepiej smakują zimą, niż na upalach. Polecam pieczarki faszerowane mięsem. Są na prawdę wyśmienite..Asik rozpalaj grilla...)))
|
|
|
|
|
Asik
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 836
|
2012-02-16, 23:01 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Pieczarki faszerowane mięsem - podoba mi sie napisz cos wiecej jak sie je robi.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
2012-02-16, 23:36 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Faszerowane pieczarki z grilla - składniki:
duże pieczarki - 12 sztuk
bułka tarta - 3 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr - 1 sztuka
pęczek posiekanej natki pietruszki - 1 sztuka
wędzony boczek - 15 dekagramów
tymianek - 0.5 łyżeczki
gotowana szynka - 15 dekagramów
sok z 1 cytryny
duża cebula - 1 sztuka
olej - 1 łyżka
ząbek czosnku - 1 sztuka
Faszerowane pieczarki z grilla - sposób przygotowania:
Umyj pieczarki, oderwij nóżki, a następnie posiekaj je. Posiekaj również cebulę.
Pokrój boczek oraz szynkę w drobną kostkę i przesmaż je na oleju.
Następnie dodaj cebulę i nóżki pieczarek. Smaż je razem przez kilka minut, po czym wymieszaj z bułką tartą i oliwą.
Posiekaj natkę oraz czosnek i dodaj je do farszu, a całość dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Bazylia Knorr oraz tymiankiem.
Napełnij farszem kapelusze pieczarek i ułóż je na grillu (najlepiej na specjalnej tacy z folii aluminiowej).
Skrop je sokiem z cytryny i opiekaj około 10 minut. Następnie przykryj folią i piecz jeszcze 3-4 minuty. Gotowe pieczarki podawaj z sałatą i pomidorami skropionymi sosem winegret. Rada: Aby pieczarki zachowały swój biały kolor, skrop je sokiem z cytryny lub opłucz w wodzie z octem.
podobnie robisz z mięsem mielonym..życzę smacznego..
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
|
|
|
|
Asik
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 836
|
2012-04-04, 14:00 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Ja robiłem 2 tyg temu Kurczaczki + warzywka wyszły przepyszne. Mam nadzieje ze nie bedzie padac w ten weekend, to moze tez cos rozpale.
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
|
|
|
|
Hannibal
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 64
Miasto: piękna nasza Polska cała
|
2012-04-11, 11:49 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Jaki przyprawy i marynaty polecacie ?
sami przygotowujecie czy korzystacie z gotowych ?
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
2012-04-12, 15:48 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Przepisów na marynaty jest prawdopodobnie tyle co grillujących. Do każdego rodzaju mięs inna. Jest to trochę pracochłonne, ale jestem, ale zawsze staram się sama robić marynaty.
|
|
|
|
|
marzenaa
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 11
|
2012-04-13, 11:52 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
- 2/3 szkl. octu z czerwonego wina
- 1/3 szkl. oleju roślinnego
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżki sosu Worcester
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 pokruszony liść laurowy
|
|
|
|
|
optimus-prime
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 10
|
2012-05-22, 21:10 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Na grilla każda pora jest dobra, najlepiej smakuje w lesie Na ognisku nie wszystko niestety da się upiec.
|
|
|
|
|
Ryzykant
Dołączył: 29 Sty 2012
Posty: 109
|
2012-05-28, 10:13 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Grill w lesie ma fajny klimat, tylko trzeba uwazac bo mozna zaplacic mega duza kare.
|
|
|
|
|
Waldi2
Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 72
|
2012-06-18, 21:28 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Na grila, to jestem chetny zawsze i wszędzie uwielbiam grillowac !!!
|
|
|
|
|
pawelec85
Dołączył: 12 Cze 2012
Posty: 38
|
|
|
|
|
JurekS
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 1
|
2012-08-19, 07:55 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
ja grilla to chętnie o każdej porze, teraz jest podobno taki, na który można grillować na tarasie czy w mieszkaniu na węgiel bambusowy
|
|
|
|
|
Brawojciech
Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 64
|
2012-09-22, 16:16 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
nic nie wiem o tym z węglem bambusowym, grill jest ok i najlepiej by było przez cały móc grillować!
|
|
|
|
|
bodziu
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 46
|
2013-03-25, 14:03 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
Ja mam grilla elektrycznego, który może stać podczas imprezy na stole. Najbardziej lubię grillowane tofu. Jeśli używam marynowanego tofu Polsoi, to nie muszę dodawać żadnych dodatków. Jest jak dla mnie ok. I ma dodatkową zaletę- nie jest robione z GMO.
|
|
|
|
|
Hannibal
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 64
Miasto: piękna nasza Polska cała
|
2013-05-21, 12:06 // Kto chętny na potrawy z grilla? |
|
grillowanego tofu jeszcze nie jadłem trzeba będzie spróbować ja to lubię klasycznie duży stek, karkówkę, a żona ostatnio zrobiła ananasy z grilla i powiem Wam ze pycha
|
|
|
|
|